Ökumenikus zarándoklat

2017. Augusztus 8.

A vonulók között a görög katolikusok mellett voltak ortodoxok, római katolikusok és reformátusok is.

 

Az érmihályfalvi görög katolikus egyházközség zarándoklatra hívta augusztus 6-án, vasárnap délelőttre a híveket, vallási hovatartozástól függetlenül. Duma Sándor érseléndi lelkész, érmelléki görög katolikus esperes, aki további öt pap társaságában vezette a szertartást, kérdésünkre elmondta: a fátimai Szűz Mária szobrának másolatát Nagyváradról várták Érmihályfalvára, a zarándoklat alkalmát pedig a fátimai jelenés(ek) 100. évfordulója adta. A kegyszobor az előre bejelentett 10 óra után alig pár perccel meg is érkezett a várost átszelő országúton lévő körforgalomhoz, az ottani bevásárlóközpont parkolójában a lelkészek imával fogadták, majd közlekedésrendészeti biztosítással mintegy 50 - 60 fő kísérte a templomig liturgikus énekek hangjai mellett. 

A néhány száz méteren a vonulás nagyjából 20 percig tartott, a vonulók között a görög katolikusok mellett voltak ortodoxok, római katolikusok és reformátusok is. A templomnál körmenet volt (háromszor kerülték meg az istenházát, melyhez már ott várakozók is csatlakoztak), majd odabent szertartás következett. A kegyszobor délután 16 óráig maradt a templomban, addig bárki elé járulhatott imájával.

(BN)


További cikkek

(Illusztráció: meteoromania.ro)

Kánikula lesz szerdán és csütörtökön

2017. Augusztus 8.

Szerdára és csütörtökre érvényes, sárga és narancs jelzésű kánikula-riasztást adott ki az ország nyugati felére az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM).

Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napok zajlottak Érmihályfalván

2017. Augusztus 9.

Érmihályfalván augusztus 2–5. között került sor az V. Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napokra.

Az érmihályfalvi polgári védelmi kirendeltség felhívása

2017. Augusztus 8.

Az afrikai sertéspestis egy olyan betegség, melyre nincs oltóanyag, egyetlen módja, hogy megvédjük az állatokat vele szemben az, hogy védőintézkedéseket kell tenni.

Permetezés lesz augusztus 11-én

2017. Augusztus 8.

A városháza ezúton is tudatja: pénteken permetezni fognak az alábbi területeken.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: