Oktatási-nevelési támogatás: többet fizetnek

2017. Február 2.

Nőtt az oktatási-nevelési támogatás összege és keddtől már benyújthatók a Szülőföldön magyarul pályázatok.

 

A pályázatokat a 2016/2017-es tanévre március 17-ig lehet beadni. Míg idén az oktatási-nevelési támogatás összege 22.400 forintnak megfelelő összeg (körülbelül 322 lej), azaz 5200 forinttal (85 lejjel) több, addig a hallgatói támogatás összege nem változott. Tavaly az oktatási-nevelési támogatás összege 237 lej, a hallgatói támogatásé 40 lej volt. A magyar kormány a támogatást 2013-ban csökkentette le 22.400 forintról 17.200 forintra.

A pályázat leadásához kötelező melléklet az igénylő szülő érvényes személyazonossági másolata, a gyermek érvényes személyazonossági másolata vagy születési bizonyítvány másolata, igazolás a tanintézménytől, amely tartalmazza az oktatás nyelvét, valamint az igazolatlan órák számát, és amennyiben a szülő családneve nem egyezik a gyermek családnevével, ezt indokló irat.

Az igénylő szülő minden gyermeket, aki után igénylést nyújt be, egy adatlapon feltüntethet. Az igényléssel kapcsolatos kérdéseikkel az alábbi elérhetőségen kérhető tájékoztatás: Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége, „Szülőföldön magyarul” Pályázati Iroda, tel.: 0266/244450, e-mail: info@szulofoldonmagyarul.ro.

 (Forrás: BN)További cikkek

2017 első véradása

2017. Február 2.

Február 9-én lesz az első véradás.

Elkészült az új épület látványterve

Elkészült az Iskolaház látványterve

2017. Február 3.

Elkészült az érmihályfalvi Iskolaház épületének látványterve. A beruházást egy norvég alapítvány karolta fel, de a helyiek is "letehetik a garast", ha támogatják az elképzelést.

Kisdiákjaink is "felköszöntötték" a Napsugarat

2017. Február 1.

A Bihar megyei flashmobhoz csatlakozva az érmihályfalvi kisdiákok is köszöntötték a 60 éves Napsugár gyermek-folyóiratot.

Jótékonysági est egy beteg kisfiúért

2017. Február 1.

A Csilinka gyerekkórus, a Nyíló Akác néptánccsoport és a Móka színjátszó csoport lep fel azon a jótékonysági esten, melyen egy beteg kisfiú gyógykezelését lehet támogatni. Alább a szervező Bartók Béla Művelődési Ház felhívása.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: