Október 23-ai Diákutaztatási Program 2019

2019. Szeptember 5.

Idén ősszel is utazásra bátorítják a középiskolásokat, hogy az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódva egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak. A Rákóczi Szövetség által meghirdetett pályázatra bármely Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet.

 

A Rákóczi Szövetség immár 30 esztendeje járul hozzá a Kárpát-medencei magyarság sokoldalú támogatásához, a határon átnyúló magyar-magyar kapcsolatok erősítéséhez, többek között az Október 23-i Diákutaztatási Programmal is.

Ennek keretében a szövetség idén ősszel is utazásra bátorítja a középiskolásokat, hogy az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódva egy másik Kárpát-medencei ország magyar iskolájához látogassanak. A Rákóczi Szövetség által meghirdetett pályázatra bármely Kárpát-medencei magyar középiskola jelentkezhet.

A pályázat feltétele, hogy az utazó csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával október 23-hoz kapcsolódó közös programot szervezzen. A pályázat keretében iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat, amelyhez a Rákóczi Szövetség – az utazásban résztvevő diákok számától és a megtett távolságtól függően akár 300 ezer forint utazási támogatást is felajánl, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében.

Az online pályázati adatlapok beérkezésének határideje: 2019. október 1. (kedd).

A Rákóczi Szövetség diákutaztatási programja az idei évben már több mint 15.000 középiskolásnak teremtett lehetőséget utazásra.

További információk és a pályázati űrlap a Rákóczi Szövetség honlapján található: https://www.rakocziszovetseg.org/hirek/472-palyazati-felhivas-oktober-23-i-diakutaztatasi-program-2019További cikkek

Semmi internet, csak tánc

2019. Szeptember 6.

Ötödik alkalommal tartották meg a tánctábort, ahol tilos az okostelefonozás.

Életkerék - 2019. Augusztus

2019. Szeptember 6.

Az augusztus folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

Tanévkezdés 2019

2019. Szeptember 5.

Hétfőn délelőtt tartják a tanévkezdési ünnepségeket.

A jövő héttől az évszaknak megfelelő időjárásra számíthatunk

2019. Szeptember 4.

A hét végére még visszatér a meleg.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: