Rendkívüli ülés, két témával

2019. Március 15.

Rendkívüli tanácsülést tartottak csütörtökön Érmihályfalván, két napirendi ponttal.

A képen látható tömbházsor felújításáról van szó

A képen látható tömbházsor felújításáról van szó

Az egyik napirendi pont révén pontosítást  kellett beiktatni abba a megnyert, szerződéskötés előtt álló projektbe, mely a város főterének keleti oldalán lévő, legrégebben épült tömbházak felújítását célozza. A pontosítás a köztulajdonú területekre (lépcsőházak, járdák, tető) vonatkozó számításokról szólt. A részletekről már írtunk, csupán azt ismételjük meg, amit Nyakó József polgármester ezúttal is hangsúlyozott: ha nem nyert volna a pályázat, nem kizárt, hogy a váradi polgármester által bejelentett, a lakosokra nézve igen költséges variánst kellett volna ők is alkalmazzanak, ehelyett így a lakás méretétől függően mintegy 8 - 10 ezer lejes költséggel számolhatnak, ami a beruházás nagyjából 25%-a, s amit 10 év alatt kamatmentesen kell visszafizessenek, nem beszélve arról, hogy az ügyintézés nyűgét is leveszik a vállukról. Az előterjesztést az RMDSZ-es és PSD-s tanácsosok igen szavazata és az EMNP-s tanácsosok tartózkodása mellett fogadták el (a PNL-s tanácsos hiányzott).

Hasonló volt a voksolás eredménye, amikor arról döntöttek, hogy az önkormányzat partneréül fogadja a Romániai Magyar Gazdák Egyesületét. A polgármester azzal indokolt, hogy tekintélyes, megbízható szervezetről van szó, mely hasznára van a gazdáknak. Papp Sándor helyi EMNP-elnök felvetette: járjanak el hasonlóan az Érmelléki Gazdák Egyesületével is, amire azt a választ kapta, hogy lehet erre is javaslatot tenni. 

   (Bihari Napló)További cikkek

"Jó tudni, hogy nem a lakosság érdekeit védik"

2019. Március 15.

Nyakó József polgármester észrevétele a csütörtöki képviselő-testületi ülés kapcsán.

Az Észbontók ismét megyei elsők

2019. Március 15.

Idén is az érmihályfalvi Észbontók lett Bihar megye legjobb csapata, így ők képviselhetik a megyét az országos elődöntőn.

Elmarad az előadás

2019. Március 14.

Elmarad a szombat estére meghirdetett előadás.

Elektronikus pénztárgépek ellenőrzése

2019. Március 14.

Ellenőrzésekbe kezd március 15-étől az adóhatóság (ANAF). A tematikus ellenőrzés során azt vizsgálják, áttértek-e a cégek az új, elektronikus naplós pénztárgépek használatára.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: