Szakmák hete: tájékoztatás leendő diákoknak

2018. Április 10.

A Mezőgazdasági Főgimnáziumban megtartották a Szakmák hete elnevezésű programot, melynek keretében az iskola leendő diákjait tájékoztatták a továbbtanulás lehetőségeiről.

 

A 2017. augusztus 31-én kiadott 4795-ös tanügyminisztériumi rendelet az állami szakoktatásban történő felvételi feltételeit szabja meg a 2018-2019-es tanévre vonatkozóan. A rendeletnek megfelelően az érmiháyfalvi 1. Számú Mezőgazdasági Főgimnázium 2018. március 26-án, 27-én, 28-án, 29-én és 30-án a Szakmák hete elnevezésű programon belül a következő tevékenységek lebonyolításának volt házigazdája:

o    A szakoktatás népszerűsítése, bemutatva ezek működését, a  beiratkozás feltételeit, képzési formákat és ezen oktatási forma előnyeiről is tájékoztattuk a diákokat;

o    A nyolcadik osztályos tanulókat tanácsokkal láttuk el az állami szakoktatásban történő továbbtanulás lehetőségéről;

o    Az iskola, a tantervek, a laboratóriumok és műhelyek bemutatása.
Ezeken a tevékenységeken  a környékbeli (Értarcsa, Éradony, Gálospetri, Érsemjén és Érkörtvélyes) iskolák  nyolcadikos tanulói vettek részt, akiket a hároméves szakoktatással kapcsolatos tudnivalókról tájékoztattunk.
Köszönjük a résztvevő iskolák vezetőségének, osztályfőnökeinek és tanárainak közreműködését.                                                                      

                             Zeffer Tímea
                               igazgatónő

(További fotók ide kattintva.)


További cikkek

Nőtt a temetkezési segély összege

2018. Április 11.

Év elején lépett érvénybe a társadalombiztosítási költségvetés, mely szerint ezer, illetve ötszáz lejjel nőtt a biztosítottak, illetve hozzátartozójuk halálakor járó temetkezési segély.

A térképen az egyes dátumokhoz köthető városrészek, külön színnel jelezve

Kezdődik a tavaszi lombtalanítás

2018. Április 11.

Az alább olvasható naponkénti és utcák szerinti beosztásban kerül sor az udvari, kerti hulladékok elszállítására három szerdán.

Csak a szép időnek örülhettünk...

2018. Április 8.

Ki érti ezt?! Vezetésünk a saját csapatunkra van már nem először rossz hatással... A következő fordulóban Diószegen játszunk, hét közben Székelyhídon kupameccs van.

Költészet Napja 2018, budapesti előadókkal

2018. Április 6.

A Költészet Napja alkalmából Arany János emléke előtt is tiszteleghetünk: a költő születésének 200. évfordulójára készült műsort láthatunk a kultúrházban csütörtökön.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: