Szigorították a vezetés közbeni telefonálás büntetését

2019. Augusztus 13.

Elfogadta hétfői ülésén a kormány azt a rendeletet, amely megtiltja, hogy vezetés közben mobiltelefont vagy bármilyen más multimédiás eszközt tartson a kezében a jármű sofőrje.

(Illusztráció)

(Illusztráció)

A rendelet értelmében 870-1160 lej közötti pénzbírságra és négy büntetőpontra számíthat az a járművezető, aki kezét kép, hang, vagy írott szöveg rögzítésére, illetve visszaadására alkalmas készülékre teszi, miközben járműve mozgásban van. Eddig csak a kezet szabaddá tevő kihangosító vagy fülhallgató nélküli mobiltelefon-használatot büntették, fele ekkora bírsággal. A tilalmat és bírságot most azokra a járművezetőkre is kiterjesztik – például kerékpárosokra és rollerezőkre –, akik jogosítvány nélkül közlekedhetnek az utakon.

A jogszabály a Hivatalos Közlönyben való megjelenésétől számított 60 nap múlva lép érvénybe. Addig a közúti rendőrség tájékoztató kampányt szervez az új szabályokról. A belügyminisztérium szerint a szigorításra azért van szükség, hogy csökkentsék a mobileszközök okozta figyelemmegoszlás miatt bekövetkező közúti balesetek számát. Ez ugyanis a leggyakoribb a közlekedés biztonságát veszélyeztető tényezők között. Romániában naponta átlagosan öten halnak meg autóbalesetekben.

              (maszol.ro)További cikkek

Szolgáltatások az augusztusi hosszú hétvégén

2019. Augusztus 13.

A vízmű és a szemétszállító programja.

E-hulladékgyűjtés szombaton

2019. Augusztus 14.

A lomokat 10 és 18 óra között lehet leadni a Városháza parkolójában, illetve az alábbi telefonszámon lehet hívni a gyűjtést végző cég autóját.

Változatos időjárás a következő két hétben

2019. Augusztus 13.

Kánikula és jelentős lehűlés váltogatja egymást a következő két hétben, csapadékra leginkább augusztus 14. és 17. között, valamint augusztus 20. után számíthatunk.

Az első gólunk előtti pillanat: a hosszú oldalon Lazăr várja a labdát, a kipattanót a kép jobb szélén látható Boros bombázta a hálóba

Győztes meccsel zárták a felkészülést

2019. Augusztus 12.

A nagykárolyi 1-0-ás vereségért 3-1-es győzelemmel vágott vissza az Unirea vasárnap délben. E hét végén Román Kupa-meccs, a jövő héten kezdődik a bajnokság.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: