Szülőföldön magyarul pályázat

2013. Március 8.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. március 1-jétől meghirdette a "Szülőföldön magyarul" című pályázatát, melynek célja a romániai magyar nyelvű oktatás és nevelés támogatása. Íme a részletek. (BN)

(Illusztráció: erdely.ma)

(Illusztráció: erdely.ma)

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 2013. március 1-től meghirdette a "Szülőföldön magyarul" című nyílt pályázatát a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatás, illetve hallgatói támogatás igénylésére a 2012/2013. tanévre.

A pályázat célja a romániai magyar nyelvű oktatás és nevelés segítése, melynek formája vissza nem térítendő támogatás.

Nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatásban részesülhetnek azok az óvodáskorú gyerekek, akik 2012. szeptember 1-jétől Romániában működő akkreditált óvodában magyar nyelvű képzésben vesznek részt, azok az általános és középiskolás tanulók, akik 1994. augusztus 31-ét követő időszakban születtek, és Romániában működő akkreditált oktatási intézményben alap- vagy középfokú tanulmányaikat magyar nyelven folytatják.

Egyedi elbírálással részesülhetnek támogatásban azok a tanulók, akik az 1994. augusztus 31-ét megelőző időszakban születtek, és Romániában működő akkreditált oktatási intézményben alap- vagy középfokú tanulmányaikat magyar nyelven folytatják, vagy fakultatív magyar nyelvű oktatásban részesülnek, mivel a lakóhelyükön, napi bejárással elérhető távolságon belül nem működik magyar nyelvű oktatási intézmény, vagy magyar nyelvű tagozat.

Hallgatói támogatásban részesülhet az a nappali tagozatos hallgató, aki Romániában működő felsőoktatási intézményben alap- vagy magiszteri tanulmányait egészben vagy részben magyar nyelven folytatja.

Pályázható támogatás összege és jogcíme: a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatás 22.400 forintnak megfelelő lej, a hallgatói támogatás pedig 2800 forintnak megfelelő lej. A támogatás a 2012/2013-as tanévre egy alkalommal igényelhető. Jelen pályázati felhívás alapján a 2012/2013-as tanévre igényelhető támogatásokra 2013. március 1. – 2013. április 15. közötti időszakban lehet pályázni.

A pályázat utolsó postára adási dátuma: 2013. április 15. A pályázatot jelen felhívás mellékletét képező adatlapon, papír alapon lehet benyújtani, ajánlott levél formájában 1 (egy) eredeti példányban, zárt borítékban az alábbi címre: UCDMR – RMPSZ „Szülőföldön magyarul” – Pályázati Iroda, 530241 Miercurea Ciuc/Csíkszereda, Str. Topliţa/Taploca u., nr. 20. sz., Jud. Harghita / Hargita megye.

A honlap szerint pályázati adatlapot, válaszborítékot és a pályázati útmutatót tartalmazó pályázati csomagokat át lehet venni a gyerek által látogatott oktatási intézményben, illetve letölthetők a www.szulofoldonmagyarul.ro honlapról.

(BN)

 

  


További cikkek

Részlet a "tűzoltás" forró pillanataiból... (fotó: szigligeti.ro)

Színházi előadás: Két "tűz" között

2013. Március 8.

Félháznyi közönség előtt mutatták be csütörtök este a kultúrházban a Szigligeti Színház művészei Szép Ernő: Tűzoltó című egyfelvonásos vígjátékát.

Boldog Nőnapot Érmihályfalva minden lányának, asszonyának!

2013. Március 8.

Nőnap alkalmából a városvezetők köszöntik a város hölgyeit.

Nem adják ki a legelőket

2013. Március 7.

A Helyi Tanács legutóbbi ülésén a képviselő-testületi tagok megszavazták, hogy a legelőkkel az elöljáróság gazdálkodjon.

Iacob Nicolae erdészetvezető  (szemben, középen) tájékoztatta az erdőtulajdonosokat

Csütörtökönként szerveződik az erdőtulajdonosok csoportja

2013. Március 7.

Március 14-től április 11-ig minden - összesen öt - csütörtökön jelentkezhetnek a Városházán azok, akik tulajdonosként részt vennének az erdők közös megőrzésében, gondozásában.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: