Tagokat vár a Syluette Group

2020. Január 27.

Lakatos-Dienes Ilona Erika tanárnő a meghívó mellett összefoglalja röviden a csoport eddigi történetét.

 

„A tánc és mozgás formájában az erő rugalmasság, jó állóképesség, szépség, esztétika és harmónia nyilvánul meg a bottal történő művelet közben.”

A Syluette Group  néven közismertté vált érmihályfalvi menettánccsoport az első Nyíló Akác Napok fesztivál alkalmára alakult, Nyakó József  akkori kultúrigazgató ötlete nyomán.  Lunczer Mária testnevelőtanár lett a csoport vezetője, aki több mint két évtizeden keresztül irányította a csapatot. Akkoriban a  megyében  a Syluette volt  az első és egyetlen menettánccsoport. Lehetetlen lenne felsorolni, de még csak összeszámolni is 26 év  fellépéseinek számát. Természetesen állandó résztvevői voltak a helyi rendezvényeknek, sokáig ők vezették fel az augusztus 20–i ünnepséget Nyírábrányban, s nagy álmuk is valóra vált, részt vettek a Debreceni Virágkarnevál  forgatagában.

2018 tavaszán vettem át a csapat vezetését: Lunczer tanárnő nyugdíjba vonult, s így a csapat is vezető nélkül maradt. Úgy gondoltam, hogy tanárként és csoportos fitness-instruktorként tudok majd segíteni a koreográfia felépítésében.  Azt mondják, gyakorlat teszi a mestert, így hát én is igyekeztem/igyekszem megtenni a tőlem telhetőt.

A lányok csodálatosak, öröm velük dolgozni, legtöbben a líceum tagjai voltak, mára már többen jelentkeznek az általános iskolából. Számuk változó, hiszen van, aki továbbtanul, iskolát vált, elutazik, akár belép a nagybetűs Életbe, dolgozik, de mindig jött/jön utánpótlás . A leggyakrabban parádékra, kulturális eseményekre, város- illetve falunapokra kapjuk a meghívást. Egy koreográfiát mutatunk be csoportban, fúvószenekari vagy egyéb zenei kísérettel, színpadon vagy menetfelvonuláson. 

2019 márciusában felléptünk az Érmihályfalvi 1-es számú Technológiai Líceum által megrendezett  Szalagtűzőn, majd májusban a Nyíló Akác Napokon, júniusban a Diószegi Bakator Bor- és Gasztrofesztiválon, augusztusban az érsemjéni falunapon, októberben a Dióverő Nagyvásáron, novemberben a Jótékonysági hétvégén Noelért, szintén ebben a hónapban a líceum által megrendezett Gólyabálon, majd decemberben a karácsonyi műsort  színesítettük.

Felhívom azoknak a lányoknak a figyelmét, akik szeretnek táncolni, érdekli őket a mazsorett vagy a pompom, netán egy közösséghez szeretnének tartozni, de eddig nem mertek lépést tenni ez ügyben, szeretettel várom/várjuk őket, keressenek bátran.  A próbák hetfőnként vannak 18 vagy 19 órától a Bartók Béla Művelődési Házban.

              Szeretettel,

Lakatos-Dienes Ilona Erika csoportvezetőTovábbi cikkek

Épített örökség - Pályázat 7.-12. osztályosoknak

2020. Január 28.

A Partiumi és Bánsági Műemlékvédő és Emlékhely Társaság három fordulós pályázatot hirdet diákoknak.

Nem helyi döntés, törvény írja elő

2020. Január 28.

Az adás-vételekhez szükséges adóügyi bizonylat kiváltásához ki kell fizetni az adót, ez nem helyi határozat.

Imahét a református egyházközségben, 2020

2020. Január 23.

Január 26. és február 2. között tartják az imahetet. Alább a házigazdáktól kapott program.

Kultúra napi rendezvény a líceumban

2020. Január 23.

Lakatos-Dienes Ilona magyartanár beszámolója.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: