"Tisztelettel kell legyünk irántuk"

2020. Május 12.

Idén is szerettük volna köszönteni az orvosi asszisztenseket, ápolókat Érmihályfalván, az ápolónők és orvosi asszisztensek nemzetközi napja alkalmából

 

Május 12-én tartják világszerte az ápolók, orvosi asszisztensek nemzetközi napját annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született a brit Florence Nightingale (1820 - 1910), az ápolóképzés kiemelkedő alakja.

Érmihályfalván 2015-ben tartottak első alkalommal ünnepséget az asszisztensek napja alkalmából.  Karsai Attila alpolgármester, a Pro Humanitas Egyesület ötletgazdája és a településen elindított ünneplés kezdeményezője nyilatkozott a jelenlegi helyzetröl:

Tekintettel a járványügyi helyzetre, sajnos a 2020 – as év, nem ad okot az ünneplésre, bár igazából most lenne  a legmegfelelőbb pillanat arra, hogy ünnepeljük az első vonalban dolgozó egészségügyi  munkatársakat, elismerve munkájuk fontosságát. Ők azok, akik leginkább kivannak téve a fertőzésveszélynek. Tisztelettel kell legyünk irántuk, nagymértékben az ő munkájuknak köszönheltjük, hogy településünkön nincs igazoltan koronavírussal fertőzött személy. Egy év elteltével ismét lenne miről beszélni, beszámolni, eszmecserét folytatni szakmai és eseti történésekről. Az elmúlt időszak hibáibol, sikerélményeiből, kudarcaibol, mindannyian tanulunk  és igyekeznünk kell  mindenkor a megfelelő helyes döntést hozni. Ez a mostani döntés is erről szól. Arról, hogy betartva az előírásokat, nem tudunk mindannyian összegyülni és szokásainkhoz híven közösen, együtt ünnepelni. Hiszem azt, hogy egyénileg mindenki gondolatában bevésődött ez a nap és szívesen emlékezünk vissza az elmúlt évek rendezvényeire. A Pro Humanitas Egyesület, Csüri József vezetésével, tovább fogja éltetni ezt a kezdeményezést és biztos vagyok benne, hogy Nyakó József polgármester úrral közösen az Önkormányzat továbbra is partner lessz ebben.

Szeretnénk ezúton, formabontóan ugyan, minden érintett egészségügyben dolgozó munkatársat köszönteni, megköszönve és elismerve munkájukat.

Kívánunk egészséget, kitartást és sok türelmet az elkövetkezendő időszakban.  További cikkek

Magyarországra utazók figyelmébe

2020. Május 13.

Szerdatól csak elektronikusan regisztrált kérelemmel lehet beutazni Magyarországra

Víz és szennyvíz számlák kifizetése online

2020. Május 15.

2020 Május 1-től a víz és szenyvíz számlák kifizetése (SC Apa Canal Nord Vest SA ) elektronikus formában is elérhetőek a Pago telefonos aplikáció segítségével.

Szuhányi Katalin emlékére

2020. Május 11.

Ismét egy példaértékű, a közéletben állandóan tevékenykedő emberrel, egy elhivatott pedagógussal lett szegényebb Érmihályfalva.

A Rendkívüli Állapot végére ér(het)ünk lassan

2020. Május 6.

Továbbra sincs koronavírusos megbetegedés városunkban

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: