Több az üres ANL-lakás, mint a kérelmező

2018. Február 27.

Az év elején újra indult a prioritási lista.

 

A képviselő-testületi ülések szinte mindegyikén témaként szerepel az ANL-lakások kiutalása, vagy visszamondása, a kérelmezői lista újrasorolása. Nem volt ez másként a februári ülésen sem, amikor, szokás szerint, Karsai Attila alpolgármester ismertette a részleteket a tanácsosokkal.

Az alpolgármester később kérdésünkre elmondta: 2017-ben az ANL-lakások kérelmezési listájának végére értek, vagyis minden kérésnek eleget tudtak tenni. Ez év elején 25 üres lakás van (az összesen 90-ből), ami nagyrészt annak "köszönhető", hogy változtak a bérleti feltételek (erről részletesen írtunk annak idején), sokan kiköltöztek a lakásokból. Most, 2018. elején újabb prioritási listát állítottak össze, 18 kérelmező tette le igénylését. Ezek közül 16-ot fogadott el és állított sorba a lakásosztó bizottság, ketten időközben visszavonták kérvényüket. Az előterjesztést a tanácsosok is elfogadták, egyhangúan. Mindez azt jelenti, hogy a következő hónapi ülésen már magukat a lakáskiutalásokat szavazhatják meg, ebben az esetben április 1-i határidővel lehet megkötni a szerződéseket. "Elméletileg minden kérésnek helyt tudunk adni, hiszen több az üres lakás, mint a kérés, ám a gyakorlatban ez attól függ, ki hány szobás lakást kért, és ezeket hogyan tudjuk összehangolni", mondta Karsai Attila.További cikkek

(Illusztráció)

Gyerekek beíratása az elemi osztályokba

2018. Február 28.

Az előkészítő osztályba azokat a gyermekeket lehet beíratni, akik 2018. augusztus 31-ével bezárólag betöltik a hatodik életévüket.

Érettségi 2018: a szóbeli eredményei

2018. Február 28.

Az elmúlt két hétben zajlott az idei érettségi szóbelije. Alább olvashatóak a Mezőgazdasági Főgimnázium végzőseinek eredményei.

Fizet az APIA

2018. Február 27.

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség megkezdte a kifizetést az állatok életminőségének jobbítása-program kedvezményezettjeinek.

Két meccs, két győzelem

2018. Február 26.

Két edzőmeccset is játszott az elmúlt héten az Érmihályfalvi Unirea megyei első osztályú labdarúgó csapata, egyet Nagykárolyban, egyet hazai környezetben. Mindkettőt megnyerték.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: