Várják a frissen végzetteket a munkaügynél

2019. Július 10.

A regisztráció kötelező feltétele annak, hogy a munkanélküliségi biztosítási rendszerre és a foglalkoztatás ösztönzésére vonatkozó 2002/76. számú törvény szerint nyújtott szolgáltatásokban részesüljenek.

(Illusztráció)

(Illusztráció)

A Bihar Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség felhívja mindazok figyelmét, akik 2019-ben fejezik be felsőfokú tanulmányaikat, hogy a végzettség megszerzésétől számított 60 napon belül álláskeresőként bejegyeztethetik magukat az ügynökségnél, annak érdekében, hogy személyre szabott szolgáltatásokban részesüljenek a munkaerőpiacra való beilleszkedésük érdekében. A regisztráció kötelező feltétele annak, hogy a munkanélküliségi biztosítási rendszerre és a foglalkoztatás ösztönzésére vonatkozó 2002/76. számú törvény szerint nyújtott szolgáltatásokban részesüljenek. Ily módon információkkal és tanácsokkal látják el őket, munkaerő-közvetítési szolgáltatásokban részesülhetnek, ingyenes szakképezéseken vehetnek részt, illetve pénzbeli támogatást kaphatnak. Mindazok, akiket nyilvántartásba vesznek a hivatalban, havi 250 lej munkanélküli segélyre jogosultak fél éven keresztül, illetve ha 60 napon belül munkába állnak 1500 lejes egyszeri támogatásban részesülnek.

Az álláskeresőként történő regisztrációhoz szükség van a személyazonossági okmány eredeti példányára és másolatára, a végzettséget igazoló okmányra, ami tartalmazza a végzés évét, valamint orvosi igazolásra, amiből kiderül, hogy a kérelmező klinikailag egészséges, vagy az egészségi alkalmasságával összefüggő valamilyen korlátozás vonatkozik rá. Ugyanakkor várják a középiskolát végzettek jelentkezését is, attól függetlenül, hogy sikerült-e az érettségi vizsgájuk. Számukra a tanév 2019. május 31-én ért véget. Abban az esetben pedig, ha még nem zárták le őket valamelyik tantárgyból, a sikeres pótvizsgát követő 60 napon belül jegyeztethetik be magukat.

   (Bihari Napló)További cikkek

Permetezés lesz július 12-én, pénteken

2019. Július 10.

A Városháza ezúton is tudatja: pénteken permetezni fognak az alábbi területeken.

(Illusztráció)

Közeleg az adóbevallási határidő

2019. Július 11.

Az adóhatóság (ANAF) emlékezteti az érdekelteket, hogy július 31-én lejár az egységes adóbevallási nyilatkozatok leadási határideje.

Az öregfiúk "visszavágtak"

2019. Július 10.

A két gárda a biharszentjánosi pályán lépett a gyepszőnyegre.

Kirándulás a nyíregyházi állatkertbe

2019. Július 9.

Egy teljes nap is kevésnek bizonyult a hatalmas állatkert teljes bejárásához, melynek végén akár azt is mondhattuk a sok érdekességet látva, amit az egyszeri székely, amikor először kengurut látott: ilyen állat márpedig nincs.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: