Városunk küldöttsége az V. Hajdúk Világtalálkozóján | Érmihályfalva, az Érmellék fővárosa

Városunk küldöttsége az V. Hajdúk Világtalálkozóján

2018. Augusztus 7.

Konferencián és hagyományőrző katonai bemutatón vettek részt.

 

Testvérvárosunkban, Hajdúnánáson augusztus első hétvégéjén rendezték meg az V. Hajdúk Világtalálkozója elnevezésű programsorozatot. Helyszín a Gyógyfürdő és a Fürdő utca, a város főtere és a Városháza díszterme voltak. Folyamatosan zajlottak az események: bemutatkoztak a hajdúvárosok, kiemelt figyelmet kapott Hajdújárás település a Vajdaságból, volt népi játszótér, hőlégballonos függeszkedés, múzeum- és szalmasátor, szalmalabirintus, kézműves termékek vására, pónis lovaglás, katonai bemutatót tartott a honvédség is, illetve íjászbemutatót Mónus József többszörös világbajnok távlövő íjász. 
Pénteken tartották meg a Közszabadok szolgálathoz és területhez kötve - Hazánk: Észak-Alföld című régiótörténeti konferenciát, illetve a hagyományőrző katonai csapatok főtéri felvonulását, a csatabemutatót és a csapatok úgynevezett felfogadását, melyeken részt vett az érmihályfalvi küldöttség is Nyakó József polgármester vezetésével. Utóbbi program lebonyolításába a házigazdák a testvérvárosok elöljáróit és a többi meghívottat is bevonták, ami azt jelenti, hogy a bemutatót tartott csapatoknak szánt ajándékokat ők adták el. Ugyanakkor az összetartozás és egymás megbecsülésének gesztus értékű szimbóluma volt, hogy ezt az alkalomra kapott hagyományőrző öltözékben tették meg, ahogyan a mellékelt fotókon is látszik.

További cikkek

Hazai környezetben készül az Unirea

2018. Augusztus 8.

Hét csapatot működtet a következő bajnokságban az Érmihályfalvi Unirea. A felnőtt együttes szombaton hazai pályán játssza következő edzőmeccsét.

Rómában jártak az egyházmegye ministránsai

2018. Augusztus 8.

A Ferenc pápával való találkozás képezte az eseménysorozat csúcspontját a váradi római katolikus egyházmegye (köztük az érmihályfalvi egyházközség) ministránsai számára, akik részt vettek Rómában a Ministránsok Nemzetközi Szövetsége (Coetus Internationalis Ministrantium – CIM) által szervezett zarándoklaton.

(Illusztráció)

Bárki köthet nyugdíjbiztosítást

2018. Augusztus 7.

Ettől az évtől bárki megkötheti a nyugdíjbiztosítási szerződést az állami nyugdíjpénztárral, hogy joga legyen a korhatárral történő nyugdíjaztatásra, vagy növelje a járulék mértékét.

Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napok zajlottak

2018. Augusztus 7.

Hatodik alkalommal került sor az Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napok megrendezésére Érmihályfalván, amelyet idén nyáron is a Magyar Kormány a Bethlen Gábor Alap közreműködésével, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, az Érintő Egyesület, az Érmelléki Gazdák Egyesülete, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és Érmihályfalva Önkormányzata támogatott.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: