Viharriasztás 37 megyében péntek reggelig

2019. Május 30.

Sárga jelzésű (elsőfokú) viharriasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) csütörtökön, amely péntek reggelig érvényes az ország szinte egész területére.

(Illusztráció)

(Illusztráció)

A meteorológusok szerint csütörtök déltől péntek hajnali 3 óráig fokozott lesz a légköri instabilitás a Máramarosban, Erdélyben, Moldvában, Munténia és Dobrudzsa egyes részein, valamint a domb- és hegyvidéken. Felhőszakadásokra, gyakori villámlásokra, jégesőre és szélviharra kell számítani, a lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25 litert négyzetméterenként, illetve elszigetelten a 40-50 litert is. A sárga jelzésű riadó 37 megyére vonatkozik.

Érvényben marad ugyanakkor az a rossz időre vonatkozó, az egész országot érintő figyelmeztetés is, amelyet a meteorológusok most ismét meghosszabbítottak június 3-áig, hétfő délelőtt 10 óráig.

A figyelmeztetés szerint fokozott lesz a légköri instabilitás május 30-a és június 3-a között, a jelzett időszak első felében főként az ország északi, középső és keleti régióiban, majd később szinte az egész országban. Zivatarokra, villámlásokra, szélviharokra és jégesőre kell számítani, a csapadék mennyisége meghaladja a 15-25 litert, helyenként a 35-50 litert négyzetméterenként.

     (erdon.ro)További cikkek

Gyereknap 2019

2019. Május 31.

Június 9-én, vasárnap 10 és 17 óra között, a Praszler Gyula stadionban.

Védekezzünk a puszpángmoly kártevése ellen

2019. Május 31.

Néhány évvel ezelőtt jelent meg nálunk is a selyemfényű puszpángmoly (Cydalima perspectalis), amelynek a hernyója tarra rágja a bokor lombozatát, amely rendszerint nem is hajt ki újra.

Így kerek a világ - Gyermeknap Budapesten

2019. Május 30.

Május 25-26-án rendezték meg, immár 29-dik alkalommal, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és Budapest Főváros Önkormányzata szervezésében a Városligeti Gyermeknapot.

Pontot hoztunk Diószegről

2019. Május 30.

A csapatok megosztoztak a gólokon és a pontokon. Szombaton az utolsó fordulóval, hazai pályán zárul a bajnokság.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: