Volt, amiben egyetértettek, volt, amiben nem

2019. November 29.

Csütörtök kora délután tartotta a Helyi Tanács novemberi rendes ülését.

 

Csütörtök kora délután tartotta a Helyi Tanács novemberi rendes ülését, melyről az RMDSZ-frakció egy tanácsosa, illetve a PNL tanácsosa hiányzott, s melynek elején egyhangúan megszavazták a napirendi pontokat, illetve az előző ülés jegyzőkönyvét. 
Ugyancsak egyhangú volt a szavazás, amikor ANL- és szociális lakások ügyében kellett dönteni.
Újabb napirendi pont volt egy hitelfelvételre vonatkozó döntés, ezt 10 igen (9 RMDSZ + 1 EMNP) és 5 tartózkodással (2 PSD + 3 EMNP) fogadták el. Következett a költségvetés idei utolsó módosítása, ez 12 igen (9 RMDSZ + 2 PSD + 1 EMNP) szavazatot kapott 3 tartózkodás (EMNP) mellett.
Az előző gyűlésen tájékoztató jelleggel hangzott el, hogy Értarcsa javaslatot tett a községhez tartozó Gálospetri és a Várad-Szatmár országút közötti út érmihályfalvi szakaszának modernizálására. Lényege: a város nem, a község viszont kaphat arra támogatást (amiből a saját útszakaszát már modernizálta is), ennek feltétele, hogy a város adja a község adminisztrálásába a maga útszakaszát a folyamat lefolytatásának idejére, majd természetesen visszakapja (részletek ITT). Tekintettel a települések közös érdekre, ezúttal már döntést is hoztak, kérdések feltétele nélkül, egyhangú igennel.


További cikkek

Adományok Hollandiából

2019. November 29.

A hollandiai támogató nem csak adományozott, de "lakberendezést" is vállalt.

A szavalás szépsége a szívedből fakad, mely ajkadon hangzik fel

2019. December 2.

A Partiumi Ady Endre szavalóversenyen az Érmihályfalvi 1-es számú Technológiai Líceum végzős diákja, Varga Alexandra Lilla második helyet érdemelt ki. Lakatos-Dienes Ilona magyartanár beszámolója.

Élnek a kormányrendelet adta lehetőséggel

2019. November 28.

Érmihályfalva (is) él a kormány teremtette lehetőséggel, ami a kifizetetlen adók utáni kamatok és büntetőkamatok elengedését illeti, bizonyos feltételek mellett.

A Mikulás érkezése egy korábbi esztendőben

Idén is lesz Mikulásvárás a főtéren

2019. November 28.

Várják az óvodás és kisiskolás gyermekeket, tanítóik, óvónőik és szüleik kíséretében.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: